CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Doakan Kami Berkekalan

Daisypath Anniversary tickers

Ikatan Sah...Alhamdulillah

Daisypath Anniversary tickers

Menarik Disini




Sunday, September 30, 2012

"Ushar" Breastpump

Sejak beberapa hari ni aku duk mencari info pasal breastpump yang aku rasa ok untuk aku beli...
Rakan blog banyak membantu melalui pengalaman mereka menggunakan menda alah ni. Memang sangat2 membantu aku yang tidak tau pape pasal alatan penyusuan ni. Ini membuatkan aku bertambah bersemangat untuk memberi susu secara eksklusif tuk my baby nanti...Insyaallah... moga dipermudahkan...

Breastpump yang aku cari :-
1. mestilah elektrik breastpump (Aku rase aku malas kot kalo manual tu, bila malas jadinya target untuk memberi penyusuan secara ekslusif akan terbantut, jadi elakkan terus).

2. mestilah double pump -senang untuk aku nanti pump serentak n menjimatkan masa di opis. Kang ponteng lama2 pergi mengepam tergendala plak kerja aku nanti. Nak mengepam kat meja kerja x stategik pula tempat tu huhu...kan best kalo leh wat kerja sambil mengepam muahaha....

3. Tidak bising - yang ni aku tak tau la yang mane. Tapi ramai kate breastpump ni xde la kuat sangat bunyinya cuma bunyi vibrate je... Ok la kalo camtu kan.


Dari awal2 mengandung lagi, aku sudah berkenan dengan pump ni :

Tomee Tipee Breastpump


Tomee Tipee Single Pump
Aku berkenanan ngan Tomee Tipee breastpump ni  pasal ianya warna putih, haha nampak sangat suci gitewww...


Design dia pun nampak sangat comey...
Tapi oleh kerana aku nak mencari double pump terpaksa la lepaskan dari list aku...


Actually, Tomee Tipee ada keluarkan double pump jugak (pic bawah), tapi masih belum sampai di Malaysia... Sangat2lah berkenan... Agak2 kalau aku tunggu sempat x yer sebelum aku bersalin nanti hehe.



Tomee Tipee Double Pump. Cantikkan. Harganya nanti pun mesti cantik jugak huhu

Jadi dalam aku punya list yang ini je la dulu yang dah available...

Ultimate Double Electric Pump

Harga sekarang RM499
Melalui blog yang aku baca, ok la breast pump ni.
Jadi mulai sekarang kena start berjimat cermat untuk membeli menda alah ni.
Bulan November nanti ade Maternity & Baby Expo kat Midvalley... harap dapat dengan harga murah...
Masa tu dah sarat 8 bulan heheh.... larat ke  x ntah...

Suka nengok website One Baby World... macam2 ada pastu berangan la nak macam2...isk isk Zura2...







8 Sudi Tinggal Jejak Di Sini...TQ dari Zura:

puan.mila

breastpump mostly mahal2 kan..mila beli y manual je kot sbb xkerja so boleh la mengepam kt rumah..bestnya ada baby ekspo..kim baju baby boleh? hehehe

eMMe

Salam Zurae, Me pun tgh cari breastpump gak, ngah survey brand n harga mampu milik ni.. tadi tgk majalah Pa n Ma.. pun ade gak.. survey2... lagi harga.. hurm... tak tau mane bagus, ade org ckp brand ni bagus, ade org ckp brand tu bagus, tah la... kang beli semua kang! hehehe... so, what ur choice darling?

fifi tiez

hai.sy rasa tak payahlah beli awal sangat.time 8-9 bulan tu memang sedang elok la tu.tapi kena bli before bersalin..kot?i rasalah..

Bazilah (^0^)

jgn beli awal2 sgt kot zurae. Sayang warranty tuh nnti (pndgn bazi lah :)) bazi pon ade tgk gak autumz nye breastpump ni, menarik kan tp mcm x byk review lagi. Maybe produk baru kot. Ohhh bazi ade jumpe yg autumnz nih harga dia 410 je zurae :)

Zurae

Mila : Aah mila, ajak la hubby datang kl expo nanti... kita borong sakan kat sana... ;)

Emme : Tu la kan, banyak pendapat sebenarnya.. semua brand ok kot, cuma nak cari yang serasi ngan kita tu yang pening hehe.. Last2 sekarang ni hold dulu la...xtau nk pilih yg mana.. Tunggu nak terberanak nanti baru pk balik hahaaha

Zurae

fifi : Hai fifi, skrang ni tengah survey2 dulu.. Nak beli skrang pun ongkos x cukup lagi, ngah mengumpul.. Memang nak kene beli be4 bersalin, nanti senang nak pump terus kasi susu kuar laju skit ;)

Bazi : Thanks ye Bazi. Btol gak tu nanti warranty habis awal...Jadi sabar dulu la. Sementara ni beli ape2 yang lain dulu. Hah kat mana RM410 tu!!!!..nk tau jugak!!!!

Bazilah (^0^)

zura try cari kat fesbuk Yusra's Closet :) kt situlah breastpump 410 tuh, mmg murah2 kat situ :)

Cik Puan Rara

rara smpai skrg x bli ag breast pump.sbb mls nk pump.hehe

Post a Comment