CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Doakan Kami Berkekalan

Daisypath Anniversary tickers

Ikatan Sah...Alhamdulillah

Daisypath Anniversary tickers

Menarik Disini




Sunday, December 2, 2012

Barang untuk ke hospital... Done!!!!

Alhamdulillah arini cukup 35 minggu... Dup dap dup dap.... dah x lama lagi....!!!!
Aku masih lagi kuat ke hulu ke hilir drive sendiri... suami aku laks yang duk runsing!!!

Oleh kerana minggu ni ade ekspo 4th Maternity tu, dua hari berturut2 aku g ke Midvalley tuh hahaha... Ramai orang ko jangan cakap la, mak ayah dengan perangai anak masing2...
Mak2 buyung (termasuk aku!!!) berebut nak pilih baju n barang2 baby...

Berjaya juga akhirnya aku completekan barang2 yang belum ada... 
Insyaallah 99% barang dah settle... Kalau x cukup tu lepas bersalin la plak...huhu... pokai mak hahaha
Nanti la aku cite pasal g ekspo ni... ade seronok n x seronoknya...

Berhujung minggu ni berjaya jugak aku siapkan barang2 untuk dibawa ke hospital.
1 beg untuk aku n 1 lagi untuk baby...
Aku listkan untuk rujukan m2b yang lain.. sedikit sebanyak membantu ;)
Kalau ada apa2 tambahan sila la bagitau.... mungkin terlepas pandang.

Barang Keperluan Baby 

  1. Towel  - Done 1 helai
  2. Blanket  - Done 2 helai (biasa 1, yang ada hood 1)
  3. Pampers NB  - Beli yang dypers 10pcs
  4. Baju & Seluar  - 3 pasang ( 1 psg sluar pjg, 1psg sluar pendek n 1 romper)
  5. Mitten & Booties  - 3 pasang
  6. Wet Tissue  - Done
  7. Mandian baby  - 1 set Pureen (Dapat masa ekspo)
  8. Botol susu (Incase) - Done (hopefully dapat la breasfeed terus jadi x perlu la guna benda alah ni)
  9. Minyak telon baby  - Done 

Barang Keperluan Mama 
  1. Towel   - Done 1 helai
  2. Pad Bersalin - Done 5pcs
  3. Baju berbutang depan  - Done 3 helai sekali ngan seluar yang selesa dipakai
  4. Stoking - Done 1 pasang
  5. Selipar - Bawa yang aku pakai je, malas nk bawa byk2
  6. Nursing Pad  - Done 
  7. Toiletries  - Done
  8. Breast pump - Done (Persediaan kot2 la susu susah nak kuar, ini mungkin membantu)
  9. Nursing Bra  - Done
  10. Kain Batik - Aku x tau perlu ke x, tapi aku bawa jugak 1 helai.
  11. Minyak angin - Aku bawa minyak herbanika.
  12. Very2 important Buku Merah!!!!






7 Sudi Tinggal Jejak Di Sini...TQ dari Zura:

Hana Soffelia

Pengalaman Hana, brg baby tu memang all completed and bagus zura terfikir jgak botol susu. Sebabkan masa lepas lahirkan Naurah, susu langusng xkuar, dah cuba picit, baby hisap, langsung tak jalan. Nsb baik dah beli siap2 botol. Ada some mommy yg susu tak keluar jgak dalam ward kan, sian kena mrh kat nurse, siap nurse picit2 breast dia org, skt. Nsb baik la bli botol n susu. Zura, dh beli botol, susu jgn lupa plak. ahaha Enfalac A+ the best! ekekeke

turut berdebar utk zura. ^_^

MyraQhairel

utk list baby tu myra suggestkan zurae tambahkan barut baby..then tambah snow cap utk baby..kekadang selimut yg ada hood tu longgar..nanti kepala baby masuk angin..ubun kepala baby lembut lagi..

then utk zurae nyer list..myra suggestkan zurae tambah kain batik lebih...sbb darah nifas ni heavy flow..tak mcm period..hehhe...then underwear bwk lebih..

list ni bergantung mcm mana process deliver kita..sbb klu normal maybe ari ke2 dah boleh balik..risau incase kene czer jer..potensi utk dok spital tu lama..:)

puan.mila

ohh mila belum packing lg..malasnya nak mai mood packing tu..hehe

hayati hashim

dear, barut bawa sama tau..

Nieyxzha Hassan

tak lame dah tu..take care ye..

semoga allah permudahkan segalanya :)

barut baby..nieza pakaikan after tanggal pusat :) tak perlu bawak ke hospital..

rasenye dah cukup tu..cume bwk baju lengan pjg n seluar pjg byk..yg pendek2 tak payahla.. sbb badan baby masih dlm process nk menyusaikan diri dgn persekitaran luar dr perut mak...

kalau mak..hmm... nieza beli underware pakai buang.. bab jenuh nk membasuh kn... kalau sekejap okla..kalau kne tahan... :)

Zurae

Hana : Ooo susu skali eh igt botol je hehe.. nak pump la kononnya.. Mungkin kene stanby jugak la sbb xtau macamana production miss b nantikan... ThanX Hana ;)

Myra : Stuju tu kene buat persediaan dari sebarang kemungkinan... Kain akan n sluar kecik kena tambahlah nampaknya...
Snow cap baby xde la...kene cari jugak ni
ThanX Myra membantu... :)




Zurae

Mila : Xpe ada masa lagi... tunggu mood mai dulu hehe.

Hayati : Barut... pernah baca blog kalo kat hospital nurse pun x pakaikan kt baby kita.. pepun thanx ;)

Nieyxzha : Baju lengan pjg erk... akan difikirkan nanti. Lagipun baby kecik mesti sepanjang ari dibedung kot hehe.. tq Nieyxzha membantu ;).

Post a Comment